Een online inkomen opbouwen met een eigen affiliate shop

Geplaatst op 19-03-2022

Categorie: Computer en internet

Een online inkomen kan via een eigen affiliate shop worden opgebouwd. Een affiliate shop is een website waarbinnen u producten kunt promoten. Bezoekers die een product via uw webshop aanschaffen, kopen het product niet bij u maar rechtstreeks bij de aanbieder van het product. U verwijst de bezoeker vanuit uw affiliate webwinkel door naar de website van de aanbieder, waar het product vervolgens kan worden aangeschaft. In de link waarmee u de bezoeker doorverwijst is een unieke code opgenomen, zodat voor de aanbieder duidelijk wordt dat u de klant heeft aangebracht wanneer een product wordt verkocht. 

Een pluspunt van geld verdienen op basis van affiliate marketing is dat eventuele kosten relatief laag zijn. Er is geen sprake van inkoopkosten omdat u zelf geen voorraad hoeft te hebben of producten hoeft op te sturen. De aanbieder stuurt de gekochte goederen zonder uw tussenkomst naar de klant, terwijl u wel een vergoeding zult ontvangen voor het aandragen van de klant.

Wanneer u zich aanmeldt bij een affiliate platform (bijvoorbeeld TradeTracker) krijgt u toegang tot het promotiemateriaal dat voor affiliate marketing kan worden ingezet. Bij TradeTracker zitten diverse adverteerders aangesloten waarbij u zich kunt registreren voor de promotie van de producten. Zo worden via TradeTracker ook feeds beschikbaar gesteld waarmee geautomatiseerd producten aan uw affiliate shop toegevoegd kunnen worden.

De kosten voor het opzetten van een affiliate shop zullen voornamelijk bestaan uit de jaarlijkse hostingkosten en de kosten voor de domeinregistratie die u ieder jaar dient te betalen. Verder is het raadzaam om een affiliate script te gebruiken voor het opzetten van uw affiliate shop. Een dergelijk script kunt u op uw hostingpakket installeren. Zo is het script van Vrolijk Internet Services voorzien van een beheeromgeving waarmee u het uiterlijk van uw affiliate webwinkel gemakkelijk kunt aanpassen en waarmee u eenvoudig nieuwe producten kunt toevoegen.